top of page
חיפוש

מהי הרקמה שמחברת בין כל הגוף ולמה היא חשובה כל-כך

הרקמה שמחברת את כל הגוף מתחת לעור, עוטפת את כולו, מחזיקה ותומכת אותו ומקשרת בין כל חלקיו מכף רגל ועד ראש היא הפאשיה.


הפאשיה היא כמו סיבי התפוז שעוטפים אותו מתחת לקליפה, שמחברים בין פלחיו, ועוטפים כל פלח ופלח בנפרד. גם בגוף שלנו, הפאשיה עוטפת כל עצם, כל חוליה, שריר, גיד, רצועה. עד לרמת התא.

בשנים האחרונות מבינים יותר ויותר כמה הפאשיה קריטית ל Well Being שלנו; החל מייצוב הגוף, לטווחי התנועה והגמישות, לנשימה, לאנרגיה ולמצב הרוח שלנו. לכן מאוד חשוב להזין אותה.


כשהפאשיה לא מוזנת, מתחילות מגבלות ביציבה, בטווחי התנועה ועד כאבי פרקים, כאבי ראש, כאבים כרוניים, פיברומאלגיה, סטרס כרוני ודיכאון.


איך אפשר להזין את הפאשיה? תנועתיות מפרקית איטית ועמוקה, יוגה פאסיבית שמכוונת לרקמות העמוקות, וטכניקות של myofascial release הן כמה מהכלים שאני אוהבת ללמד איך לשלב ביומיום שמטיבים עם אחזקתו וגמישותו של הגוף, מקלים על כאבים, משחררים ועושים נהדר לבריאות הכללית שלנו.

מה עוד אתן יכולות לעשות ביומיום שלכן?  להקפיד שתות הרבה מים!!! זה טוב תמיד, ולענייננו, מאוד מזין את הפאשיה.


לפאשיה יש השפעה לא רק על הגוף אלא גם על המיינד.

בואו נחשוב רגע על אותה רקמה שעוטפת את כל הגוף שלנו, מרמת העצמות והסחוסים וסביבן, אל החוליות וסביב כל חוליה וחוליה, אל הגידים והרצועות, אל השרירים, סביב כל שריר ושריר, אל האיברים הפנימיים וסביב כל איבר ואיבר. כמו רשת מסועפת שמחברת ומקשרת בין כל איברי וחלקי הגוף. בזכות הרשת הזו, תנועה בחלק אחד של הגוף תהיה מורגשת בחלקו האחר. חשוב לשמור עליה פלואידית ומוזנת אחרת תתחיל להיות מוגבלת, תתקשה ותתייבש ואז, לא רק שיתחילו מגבלות בתנועה, כאבים, דלקות כרוניות, אלא שיכולה להיות לכך גם השפעה על מצב הרוח והבריאות הכללית שלנו.


לדוגמא, כשאנחנו יושבות מול המחשב כל היום, מתחילות להיות לכך השלכות על צורת הגוף. כשהכתפיים נפולות, הראש נוטה קדימה והצוואר שפוף, זה גורם לאזור בית החזה להיות מכונס, להסגר.  יום ועוד יום ועוד יום, והזמן עושה את שלו. הדפוס מתחיל להיות טבוע בנו. והוא משנה את היציבה ואת הצורת הגוף. אבל גם את דפוסי הנשימה והכימיה במוח. וכמו ספירלה- הגוף משפיע על המיינד, המיינד מגיב לגוף בהתאם, והגוף מגיב למיינד.


לכן, מודעות ועבודה עם הפאשיה חשובה לא רק בהיבט הפיזי של שמירה על הגוף ומניעה ממגבלות פיזיות וכאבים, אלא גם בהיבט הריגשי והמנטלי.


תום מאיירס, אחד המומחים הגדולים לפאשיה, כתב שעל מנת לשנות את את האדם באופן העמוק ביותר, חובה עלינו לעשות שינוי עמוק בדפוסי הגוף:

“Can you change the person by changing the shape?” I would say yes, you can, and fascia is a part of that.

לפי הרפואה הסינית, המרידיאנים (ערוצי האנרגיה) עוברים בפאשיה. כשאנחנו מזינות את הרקמות העמוקות, אנחנו משפיעות גם על ערוצי האנרגיה בגוף. כמו עיסוי רקמות עמוק או סשן של דיקור, אנחנו עוזרות לכל המתחים ותקיעויות שהצטברו להשתחרר ולאנרגיה לזרום לאורך הגוף בחופשיות. כמו להזרים מים בצינורות שלא היו בשימוש הרבה זמן.

תקיעויות שהצטברו הן המקור למגבלות ולכאבים פיזיים וגם לרגשות כמו כעס ותסכול. וכשהאנרגיה והדם זורמים טוב יותר בגוף וחמצן וצ׳י מגיעים לכל תא ורקמה, יש לנו יכולת לשחרר את כל מה שלא משרת אותו, להתחדש, ולחזור להיות באיזון ובהרמוניה.


אחד הדברים שעוזרים ביותר להזנת הפאשיה והרקמות העמוקות בגוף הן ע"י תרגול Yin Yoga, בתנוחות פאסיביות בעיקר בישיבה או בשכיבה. התרגול הזה עוזר לפתוח את הגוף, לשפר את טווחי התנועה, ולשחרר את המתחים והתקיעויות שהצטברו.



הפאשיה הרקמה העמוקה המחברת את כל הגוף
Yin Yoga הרקמה המחברת הפאשיה ולמה חשוב ואיך להזין אותה

2 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page