תרגול יוגה במהלך ההריון שופע ביתרונות. בין אם תרצי לחזק ולייצב את הגוף, להרגע ולהתאזן, להשקיט את החרדות, ליצור ספייס פיזי וריגשי, להתחבר יותר לעצמך ולעובר, ולהכין את עצמך ללידה כמה שיותר טובה ומעצימה.
בין אם את בהריון ורוצה להתחיל לתרגל יוגה, או מתרגלת מנוסה וממשיכה בקבוצה רגילה, הנה כמה דגשים שיוכלו לעזור לך להבין מה לצפות מהגוף המשתנה, איזה תנוחות כדאי לשלב בכל טרימסטר, מאיזה תנוחות להמנע וטיפים איך לתרגל באופן מטיב ובטוח עבורך.
טרימסטר ראשון
עייפות, התרגשות, חרדה, בחילות, הקאות, מצבי רוח משתנים, את לא מרגישה כמו עצמך-
הכל חלק מתופעות הלוואי שמאפיינות את הטרימסטר הראשון של ההריון. יתכן שאת חווה חלק מהן, או את כולן. זה קשור כמובן לרמות הגבוהות של ההורמונים- פרוגסטרון ואסטרוגן שמכפילים עצמם בתקופה הזו, יחד עם הורמונים נוספים שמצטרפים לחגיגה כמו HCG שבונה את השיליה והורמון הרלקסין שמרכך את כל הרקמות בגוף, עוזר לפתוח את האגן ולהכין מקום לעובר שילך ויגדל.
בעקבות כל אילו, הנה כמה דגשים עבורך לטרימסר הראשון:
· מומלץ לעבוד על חיזוק וייצוב, ופחות על גמישות. זה זמן טוב להתחיל לחזק את שרירי הבטן העמוקים ושרירי רצפת האגן.
· חשוב לא לעצור את הנשימה ולנוח בתנוחת המנוחה מתי שאת צריכה. כמובן, לא לעשות שום דבר באקסטרים.
· יש כאלו שממליצים לא לעשות תנוחות הפוכות כמו עמידת כתפיים ועמידת ראש. אני גם לא מתרגלת תנוחות הפוכות בהריון למעט רגליים על הכסא או על הקיר ((Viparita Karani אבל אני חושבת שזה מאוד תלוי איך את מרגישה. אם מעולם לא תרגלת תנוחות הפוכות, אז זה לא הזמן להתחיל להתנסות בדברים חדשים שהגוף לא מכיר.
· אם את סובלת מבחילות כמוני, ממליצה לזכור לאכול טוב ולא להגיע למצב של רעב כי זה עוד יותר מחריף את הבחילה. הכי טוב זה לאכול ארוחות קטנות, כל כמה שעות, ושתמיד יהיה איתך משהו בתיק- תמר/אגוזים/תפוח ומים כמובן.
טרימסטר שני
בטרימסטר השני רובינו מתחילות להרגיש טוב יותר, רמת האנרגיה שלנו עולה. יש לנו יותר כוח וזה זמן מעולה לעשות פעילות, להמשיך לחזק ולייצב את הגוף. מצד שני, הבטן גדלה וזה זמן טוב להתחיל לעשות לעשות התאמות ושינויים בהתאם:
· להמנע מפיתולים סגורים,
· מומלץ להמנע משכיבה על הבטן.
· אחרי שבוע 20 מומלץ להימנע משכיבה על הגב.
· אם אנחנו בשכיבה על הגב רצוי שתהיה עם הגבהה כלשהי (בולסטר, כרית או בלוקים ושמיכה).
· לא להחזיק תנוחות לזמן ממושך מדיי ולא לעשות שום תנוחה במאמץ יתר.
· להמשיך לייצב ולחזק את הליבה, רצפת האגן.
· מומלץ שההרפיה (שוואסנה) תהיה על צד שמאל
טרימסטר שלישי
יתכן שאת מרגישה עליות ומורדות ברמת האנרגיה שלך. את יכולה להרגיש פעלתנית ולהיות עם מלא מרץ ורגע אחרי להרגיש עייפה, מותשת ורק רוצה לישון. זה ממש טבעי והגיוני.
יתכן שאת מרגישה קושי בנשימה, או קשיים בעיכול וחוסר נוחות כללית כיוון שכל האיברים הפנימיים נדחסים עוד ועוד.
הנה כמה דגשים לטרימסטר האחרון:
· בשליש האחרון, בהדרגה ובמיוחד לקראת סוף ההריון, הדגש הוא פחות על חיזוק ויותר על תנועתיות עדינה באזור האגן, ועל הרפיה ורגיעה, על נשימות ותרגול רסטורטיבי רך שיזין אותך ואת העובר כמה שיותר.
· מדיטציה יכולה מאוד לעזור בתקופה הזו להרפות ולהתכונן מנטלית וריגשית ללידה שאנחנו מייחלות לה.
· יצירת ספייס והארכה של הגוף ובמיוחד פלג הגוף העליון והאגן יכולים לעזור ולהקל על חוסר הנוחות אבל חשוב לא למתוח יתר על המידה.
· אם את חווה כאבי גב תחתון או באגן חשוב להמשיך לייצב אותם
· נסי להגביר את המודעות וההקשבה לגוף כדי לדעת מתי זמנך להאט ולנוח. מצד שני, חשוב גם להמשיך לנוע, כי התנועה טובה לנו ומזרימה דם וחמצן ואנרגיה.
תקופת ההריון יכולה להיות נהדרת ועם זאת גם לא קלה ואף מאתגרת. ותרגול יוגה יכול בהחלט לעזור לך להרגיש טוב יותר במהלכו. במיוחד יוגה פרטנית המותאמת לך ולצרכים הייחודים שלך בתקופה הזו. ב
סוף, כל אחת חווה הריון באופן שונה שמשתנה מהריון להריון.
מוזמנת לכתוב לי אם יש לך שאלות, התייעצויות או לקביעת מפגש יוגה להריון שיתמוך בך
באהבה,
שני
Comentários