top of page
חיפוש

דברים שעזרו לי בשבועות הראשונים לאחר הלידה



השבועות הראשונים לאחר הלידה הם רגישים ומורכבים. עבורינו, שחוות שינוי גדול, יחד עם ההורמונים המשתוללים, הלילות ללא שינה, העייפות המצטברת והגוף שזקוק למנוחה ושיקום מהלידה. ועבור הבייביס הקטנים, שרק יצאו החוצה לאויר העולם לאחר שהיו עטופים ומוגנים ברחם תשעה חודשים.

אחרי הלידה, אנחנו תשושות, הזמן לעצמנו כמעט ואיננו, המצב רוח לא יציב ופעילות גופנית איננה מומלצת. בצדק. יש לאפשר לגוף את המנוחה הראויה על מנת שיוכל להחלים ולהשתקם כהלכה.

בשתי בלידות שלי (יותר נכון לאחריהן) מצאתי את התקופה הזו מאוד מטלטלת עם המון עליות ומורדות.


מה בכל זאת עשיתי שעזר לי? הנה כמה דברים שלקחתי מעולם היוגה, ואני מקווה שיעזרו גם לך:

1. סאוצ'ה- ערכי הליבה של היוגה מורכבים מחמש יאמות וחמש ניאמות, שמהוות את עשרת הדברות של היוגה. היאמות הן כללי ההתנהגות עם הסביבה שלנו, מעין כללי מוסר אוניברסליים, ואילו הניאמות הן כללי ההתנהגות במערכת היחסים שלנו עם עצמנו, כלפי עצמנו.

הניאמה הראשונה היא סאוצ'ה ופירושה טוהר, ניקיון הגוף. אמנם מדובר בניקיון שאינו רק פיזי אלא פנימי ועמוק יותר, אבל לענייננו, מקלחת של כמה דקות בבוקר וכמה דקות בערב עשו עבורי הבדל גדול באיך שהיום התחיל ובאיך שהוא הסתיים. הזמן מתחת למים היוה עבורי לא רק מקלחת לגוף אלא גם מקלחת לנפש. אילו היו רגעים לעצמי, של שקט ושלווה, שאפשרו אתחול מחדש, RESTART שלאחריו הכל הרגיש טוב יותר.

2. סנטושה- הניאמה השנייה מדברת על הכרת תודה על מה שיש. אז בייחוד בתקופה הראשונית והמאתגרת הזו, מצאתי שלקחת כמה רגעים ולהודות על הדברים הטובים בחי עזר לי, מאוד. איך שפתחתי את העיניים בבוקר, לקחתי (ועדיין) כמה רגעים לחשוב על שניים או שלושה דברים שאני מודה עבורם. זה יכול להיות לייצורים הקטנים והמדהימים שלנו שיצאו לאויר העולם, לבריאות שלנו, או לכך שהצלחתי לישון רצוף כמה שעות. זה יכול להיות באמת כל דבר, ולא משנה על מה אני מודה, וכמה קטן ושטותי זה יהיה, זה תמיד גורם לי להרגיש חיובית ואופטימית יותר. אני חוזרת על זה גם בערב לפני השינה כי גיליתי שזה עוזר לי להרפות, לשחרר את חצי הכוס הריקה ולהזכר בחצי הכוס המלאה.

3. בוקר של Self Care– הזנה הזנה הזנה- ארוחת בוקר טובה- השבועות הראשונים לאחר הלידה הם חסרי שגרה. יש תינוקות שישנים המון, ויש כאלו שזקוקים להמון קרבה וידיים. אם את מניקה, ההנקות בהתחלה ארוכות וההרדמות יכולות להיות מאוד מתישות. כל יום נראה אחרת ואין לדעת איך יהיה ומה יהיה. מה שעזר לי זה שלפחות בתחילת היום, הקפדתי לשתות ולאכול טוב כי אחכ היום התגלגל, ופתאום ערב ולמי בכלל היה זמן לעשות משהו שהוא לא הנקה/ הרדמה/ החלפה...

4. נשימות עמוקות- שאיפה דרך האף, הבטן מתרחבת ומתמלאת באוויר, ונשיפה איטית וארוכה דרך הפה. קחי שלוש נשימות כאלו וכבר הכל ירגיש הרבה יותר טוב. נשימות עמוקות מסייעות גם לריפוי של רצפת האגן אז בכלל טוב.


5. תנוחת המנוחה (Childs Pose)- תנוחה מרגיעה ונעימה- שהייה בתנוחה הזו לכמה נשימות ושוב הכל הרגיש לי יותר טוב.


6. לילה של Self-Care - לישון לישון לישון- אני יודעת שזה מעצבן שאומרים כשהתינוק ישן אז גם האמא צריכה לישון, בכל זאת אנחנו לא רובוט שנכבה מיד איך שהם נרדמים. כמעט אף פעם לא הצלחתי לישון כשהן ישנו. מה שכן עשיתי זה להקפיד ללכת לישון מוקדם יותר בלילה. זה עזר לי לתפקד יותר טוב ולהיות נעימה וסובלנית וחיובית יותר. כולנו יודעות איזה השפעה מכרעת יש לשינה על האנרגיה שלנו, על המצב רוח שלנו ועל מערכות היחסים שלנו, כולל עם הבייבי. אם את זקוקה לאויר בערב אז בהחלט קחי אותו אבל חשוב לזכור ששעות השינה שלנו הן קריטיות לבריאות ול- Well-Being שלנו. השינה עוזרת לנו לחזק את המערכת החיסונית, לאזן את המערכת ההורמונלית, לשפר את תפקוד המוח ולאפשר לגוף את השיקום והריפוי שהוא זקוק לו לאחר ההריון והלידה.

7. מנטרה לחיזוק- לשחרר לשחרר לשחרר- את השליטה, את מה שיש לאחרים מסביב להגיד (זה לא קל אפילו בילד שני), ולהרפות לחוסר הוודאות, להקשבה לאינטואיציה שלך, למה שמתאים ונכון לך, לדינאמיות והשינויים שעוד נחווה עם הגדילה שלהם ושלנו.

8. מנטרה לאופטימיות- ברגעים הקשים והמאתגרים של ההנקות הארוכות, ההרדמויות המתישות, הטנטרומים של הגדולה יחד עם הבכי של הקטנה – הזכרתי לעצמי שוב ושוב שהקושי הוא זמני ויחלוף. זו תקופה זמנית והיא תעבור מהר. נכון, יהיו עוד הרבה שינויים ואתגרים בדרך אבל זה ילך ויעשה יותר קל גם לנו וגם להם. נכיר אותם והם אותנו ולאט יימצא איזון חדש בחיינו.

16 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page