דברים שעוזרים לי לתפקד טוב יותר בימי הקורונה
- Shani Bar-Or
- 17 במרץ 2020
- זמן קריאה 3 דקות

תקופה לא פשוטה. הפחד מהוירוס הלא ידוע, הלחץ, חוסר הוודאות, השינוי בשגרה שלנו ושל היקרים לנו, התחושה שאיבדנו שליטה, וכל הקלפים נטרפים, שוב ושוב.
אני מתקשה להאמין שרק לפני שבועיים הייתי בלונדון. נסעתי לסדנה עם מורה מוכר וידוע מארה"ב. אמנם קצת חששתי מהטיסה, אבל כשהגעתי ללונדון וראיתי שהחיים כרגיל (אבל ממש כרגיל), לא אחת ולא פעמיים עברה בי המחשבה שאנחנו בארץ בפאניקה מוחלטת ואולי גם מיותרת...
לא שיערתי בנפשי את הטירוף שיהיה כאן ובעולם רק כעבור שבועיים.
החיים בכל מקום בהולד. איפה יותר ואיפה פחות, זה רק עניין של זמן כנראה. חברים מכל העולם מספרים על היומיום החדש שלהם ואני מבינה שכולנו באותה סירה, באותו מצב הזוי. כמו חלום רע, שכולנו מתקשים להאמין שזו בעצם המציאות, וההתמודדות איתה לא קלה.
ועם כל התחושות של הפחד והמתח מהלא נודע, אני מנסה לחשוב איך לשמור על אורך רוח, על שפיות,
על אופטימיות, על סוג של שגרה ואיזון. יש כמה דברים שעוזרים לי בימים ואני מקווה שיוכלו לעזור גם לך:
1. לקחת כל יום ביומו- אני מנסה להתרכז כמה שיותר בכאן ובעכשיו, איך אני עוברת את היום הזה, והכי בטוב שאפשר. כל פעם שעולה מחשבה על "איך נשרוד את המציאות החדשה הזו עד סוף אפריל" (ואולי אחרי, מי יודע) אני מחזירה את תשומת הלב לעכשיו, ליום הזה.
הרי אין לנו באמת יכולת לדעת מה יהיה, והחוסר הידיעה והחוסר בשליטה יכולים להטריף וליצור המון סטרס שכמובן לא מטיב איתנו. לכן, כל יום ביומו.
2. להתחיל כל יום בהודיה- זה עוזר, באמת שזה עוזר. איך שאני קמה בבוקר, אני לוקחת כמה רגעים לחשוב על שלושה דברים שאני מודה עבורם. זה יכול להיות באמת כל דבר, ולא משנה על מה אני מודה, וכמה קטן ושטותי זה יהיה, זה תמיד גורם לי להרגיש חיובית ואופטימית יותר.
אני לרוב עושה את זה איך שאני מתעוררת בבוקר, אבל לפעמים גם בערב לפני השינה.
בבוקר, זה נותן איזה בוסט של חיוביות ואנרגיה. בערב, זה עוזר להרפות לי קצת מתחים ולהרדם בקלות יותר. .
3. לשיר/לרקוד- כמו החבר'ה באיטליה שיוצאים אל המרפסות ושרים, אבל בגרסה קצת אחרת.. יש לי כמה שירים כיפיים שפשוט עושים לי שמח בלב. אז להאזין/לשיר/ אפילו לפזז לצלילים שעושים לנו טוב, לבד או עם בני הבית מרים לגמרי את המצב רוח ועוזר קצת להשכיח את הטירוף ולשחרר סטרס.
4. למצוא זמן לעצמי- זה קשה, בייחוד עכשיו כשהילד/ים בבית.
אבל זה קריטי.
כמישהי שמקפידה לתרגל יוגה מידי יום, בתקופות של יציאה מהשגרה, לא קל למצוא זמן לעצמי, אבל אני מתעקשת ולא מוותרת עליו. למדתי שהזמן הזה הוא כמו אויר לנשימה מבחינתי ואני חייבת ממנו כדי לתפקד בטוב, כדי שתהיה לי אנרגיה, כדי שאהיה נינוחה, סבלנית ובטוב עם עצמי והיקרים לי.
אז מתי אני לוקחת זמן לעצמי?
אני פשוט קמה מוקדם יותר בבוקר. קשה לי לצפות מתי תתחיל אמה את היום, אבל גם אם זה רק חצי שעה, אפילו רבע שעה של זמן לעצמי בבוקר עושה הבדל גדול באיך שאני מרגישה.
ואם קשה לך מאוד לקום מוקדם יותר בוקר, זמן לעצמך בערב גם יכול להיות נהדר.
מה כדאי לעשות בזמן שלך לעצמך?
כל דבר שיעזור לך להפיג מתחים, לייצר אנרגיה טובה ומחזקת בגוף ושלווה בנפש:
לנוע/ לתרגל יוגה/ מיינדפולנס/ נשימה מודעת/ הרפיה (Savasana).
אם בא לך לקרוא עוד ולקבל טיפים ורעיונות מפורטים יותר, את מוזמנת להוריד את המדריך שכתבתי ליצירת שגרת יומיום מאוזנת, רגועה, ובריאה.
והנה גם תרגול קצר שיעזור לך לפתוח את היום עם אנרגיה טובה ומחזקת.
5. לסיים את היום (ואולי גם להתחיל אותו) עם מקלחת טובה- כי זה מרגיע, ונותן עוד כמה דקות לעצמי, עם עצמי.
6. לתעדף שינה- בייחוד עכשיו שאין הרבה זמן לבד, שאין כמעט זמן למנוחה במהלך היום, אני ממש משתלדת לתעדף את השינה שלי. השינה לא רק נותנת לנו אנרגיה, אלא שהיא גם מפחיתה סטרס, וגם מחזקת את המערכת החיסונות שלנו, שחשובה מעין כמותה בימים אילו.
אם תרצי לדעת עוד, מוזמנת לקרוא על חשיבותה של השינה ואיך ליצור הגיינת שינה טובה כאן.
מאחלת שנוסיף לשמור על עצמנו ועל היקרים לנו, ושיהיו ימים קלים ומלאי בריאות לכולנו.
באהבה,
שני
Comments